Plastronit

Plastronimme ovat kaikki 100 % silkkiä ja niitä käytetään lähinnä häissä, joissa sulhanen haluaa klassista ilmettä. Plastronin Sen solminta voi olla pelottavaa, joten plastronimme ovat esisolmittuja helposti säädettäviä kaulahihnan avulla. Plastronia kutsutaan myös nimillä Juhla- Plastron, Juhla- Ascot, Ascot-solmio, tai Solmiohuivi. Plastronia käytetään usein liivien kanssa.

Lue lisää

Tuotteet 73-84 / 84

Sivu
per sivu

Tuotteet 73-84 / 84

Sivu
per sivu
Plastron saattaa olla yksi hämmentävämmistä miesten vaatteista! Nykyaikaista brittiläistä plastronia kutsutaan Amerikassa tavallisesti ascotiksi, vaikka se on teknisesti kravatti. Iso-Britanniassa sitä käytetään vain juhlavaatteiden kanssa. Se voi viitata myös mihin tahansa kaulavaatteeseen, ja se oli varmasti 1800-luvun edeltäjä nykypäivän solmioille ja solmukkeille.

Plastronia, jota Britanniassa kutsutaan myös nimellä "day cravat", käytetään tyypillisesti kaulassa, paidan yläpuolella ja myös saketin tai juhlapuvun kanssa. Se eroaa tyypillisestä kravatista sen suhteellisen paksuuden ja monimutkaisemman solminnan johdosta.

Nykyään tunnettu plastron (cravat englanniksi) on johdettu ranskankielisestä sanasta ”la cravate”. Tämä sana juontaa juurensa 1660-luvulle Ranskan Ludvig XIV:n hallituskaudelle, jolloin kroatialaisten palkkasoturien havaittiin pitävän kaulassaan solmittuja huiveja. Siitä tulikin pian muotia Pariisissa. Tämä selittää, miksi sana on johdettu ranskan sanasta "Croats" (Kroaatit). "Plastron” on myös ranskankielinen nimi, joka on peräisin englanninkielisestä sanasta "ascot".

Kaikki Tieroomin plastronit ovat 100 % silkkiä ja ne ovat huippuluokan lisäkkeitä. Niitä käytetään tyypillisesti häissä tai muissa erityisissä tilaisuuksissa. Kaikki plastronimme ovat valmiiksi solmittuja. Ne ovat katseenvangitsijoita, solmittuina täyteläisellä Balthus-solmulla.