Hautajaispukeutuminen

Surun hetkellä moni joutuu aloittamaan käytännönjärjestelyt hautajaisia varten. Myös hautajaispukeutuminen vaatii huomaavaisuutta ja kunnioitusta. Pukeutumisetiketin mukaan miehillä on tapana pukeutua hautajaisiin seuraavasti.

Musta solmio ja valkoinen kauluspaita

Pukukoodin mukaan hautajaisiin paras valinta on hillitty valkoinen puuvillakauluspaita. Paidan kanssa miehet valikoivat mustan solmion. Kuosi tulee olla yksivärinen musta, mieluiten mattapintainen, tai musta solmio hillityllä ruutustruktuurilla. Tummanharmaa solmio käy myös, mikäli mustaa solmiota ei ole käytettävissä.

Tumma puku, valkoinen kauluspaita ja musta solmio

Hautajaisetiketin mukaan sopivia mustia solmioita ovat:
Notch Ozzy – yksivärinen musta silkkisolmio
Notch Gino – musta solmio, jolla hillitty ruutustruktuuri
Lasten musta solmio - Notch Gino small ja medium

Valkoinen taskuliina

Asusteista, puvun takin rintataskuun sijoitettavan, taskuliinan on hautajaisissa tapana olla valkoinen.

Hautajaisetiketin mukaan sopiva valkoinen taskuliina on:
Briljant white – yksivärinen valkoinen taskuliina

Valkoinen taskuliina

Tumma puku

Pukeutumisetiketin mukaan hautajaisiin kuuluu valita tumma puku. Suomalaisessa kulttuurissa ja hautajaisperinteessä miehelle musta tai hiilenharmaa puku on paras valinta.

Vaaleaan pukeutuminen hautajaisissa

Joskus hautajaisissa voidaan toivoa vaaleaa pukeutumista. Esimerkiksi, kun kyseessä on lapsen hautajaiset. Tuolloin tulee tietenkin välttää mustia vaatteita. Sininen tai harmaa puku ja valkoinen paita harmaan tai tummansinisen (ei mustan) solmion kanssa saattaisi tuolloin olla sopiva pukeutuminen miehelle.