ILMAINEN TOIMITUS ‒ 60 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Vyöt

Vyö on kehosi kiistaton keskipiste, mutta silti se on harvoin päätynyt valokeilojen keskipisteeksi. Sen odotetaan tekevän työtä ilman kiitoksia, tai kiitollisuutta, aivan kuin työtä tekevät vanhemmat. Mutta tämä upea, miesten lisävaruste, on paljon enemmän, kuin toiminto, jonka tarkoituksena on pitää huonosti räätälöidyt housut vastustuskykyisenä maan vetovoimaa vastaan. Vyöt ovat täysimittaisia muodin lisäkkeitä, jotka pitäisi myös tunnustaa sellaisiksi. Todella suoraselkäistä designia – paksua nahkaa, varustettuna yleensä yksivärisellä, metallisella soljella. Tämä rehdin, taipuisan lujuuden ilmentymä, välittää olemuksellaan jämeryyttä sekä vakautta, sen lisäksi, että sen työ on olla housujen apulainen. Se on yksi asusteesi tukirangoista.

Tieroomin vyöt ovat oman brändimerkkimme alaisia tuotteita, ja ne ovat valmistettu sillä samalla kunnianhimolla ja yksityiskohtien huomioimisella, kuten kaikki muutkin tuotteemme. Aitoa turkkilaista nahkaa, ja mokkanahkaa. Turkki on maa, jossa on pitkät, ja vahvat, nahkateollisuuden perinteet.

Laskeva

10 tuote(tta)

Laskeva

10 tuote(tta)

On helppoa ajatella, että vyön pääasiallisena tehtävänä on estää housujen putoaminen, mutta se on historiassa palvellut monia tarkoituksia. Vyöt ovat kuuluneet molempien sukupuolten käyttöesineisiin, ja niitä on alettu käyttämään jo 5000 vuotta sitten, todennäköisesti aikaisemminkin. On oikeudenmukaista olettaa, että sen toimintatarkoitus oli vyölle ominaisen tarkoituksen mukainen, mutta sen käyttö perustui enemmänkin tarpeelle kantaa erilaisia hyödykkeitä vaivattomasti mukana, eikä vain housujen kannattamisen tarpeeseen. Vyöt ovat olleet pääasiassa sotilaallisissa, sekä käsityöläisten piireissä, tarpeellisia vaatekappaleita, jo ennen 1900-lukua. Kaikkien vaatekappaleitten lailla, ennemmin, tai myöhemmin, esteettisyys alkaa kuitenkin näyttelemään tärkeää osaa.

Vyön nykyaikainen käyttötarkoitus alkoi muotoutua 1900-luvun alkupuolella, kun housujen vyötärölinja putosi alemmalle tasolle kehossa, ja housuihin ilmestyivät silmukat, jotka kiinnittivät vyöt oikealle kohdalle. Ennen sitä, olkaimet (henkselit), olivat yleisempiä apuvälineitä, ehkäisemään huonosti räätälöityjä housuja maan vetovoiman vaikutukselta. Nykyään löytyy jo esimerkkejä siitä, että vyön tehtävä housujen kannattimena, näyttää merkityksettömältä, kuten housutrendi, jossa housut roikkuvat puolessa välissä takapuolta, eikä vyö täytä millään tavalla tehtäväänsä, housujen kannattajana. Voidaan siis luotettavasti olettaa, että estetiikka on vyön ensisijainen tarkoitus. On helppoa rutiininomaisesti todeta, että vyön paikka on olla vyötäröllä, mutta totuus ei ole niin yksinkertainen. Vyön paikka kehossamme vaihtelee muotivirtauksien mukaan. 1900-luvun toisella puoliskolla, on vyötärölle annettu paikanmääritys, luultavasti tarkempi, kuin myöhempinä aikoina, mutta se on sijoitettu, tai tullaan sijoittamaan, niin ylemmäs, kuin alemmas, oikeaan vyötärölinjaan verrattuna.

Kuten aiemmin mainittu, hihnan ensisijainen tarkoitus, muinaisessa historiassa, on ollut kannattaa erilaisia esineitä, pusseja, aseita, rahaa jne. Mutta suuressa määrin, sillä on ollut myös esteettinen tarkoitus, ja se oli korostaa vyötäröä, joka todennäköisesti oli melko luonnollista, koska historiallisia vöitä käytettiin takkien päällä, eikä housuissa. Niitä käytettiin lähinnä sotilaspuvuissa, tai käsityöläisten vaatteissa. Sotilaallinen esteettisyys meni jopa niin pitkälle, että vöitä kiristettiin siksi, että saatiin sotilaat näyttämään fyysisesti voimakkaammilta, ja kurinalaisemmilta (vatsa supistui, joka rehellisesti sanottuna, on varmasti ollut haitallista heidän taistelukyvylleen) Siitä huolimatta, mitä ajattelet asiasta, tämä järjetön tapa on itse asiassa seurannut ihmisyyden myötä, aina näihin, moderneihin aikoihin saakka.