SOLMION KÄYTÖN ETIKETTI

Tavallisimpia kysymyksiä ja vastauksia koskien yhtä miehuuden symbolia, SOLMIOTA.

Mikä on oikea pituus solmiolle?

On tärkeää, että solmio on oikean pituinen, jotta se antaa hyvän kuvan. Solmion leveän pään tulee peittää koko paidan nappirivistö yltäen vyön yläreunaan joitakin senttimetrejä vyönsoljen ylitse tai samalle linjalle vyönsoljen alareunan kanssa. Voit käyttää solmion pituutta keinona antaa kanssaihmisillesi sellaisen vaikutelman, että olet hieman pidempi tai lyhyempi kuin todellisuudessa olet. Pitempi solmio antaa vaikutelman, että olet hieman lyhyempi ja päivastoin. Muista kuitenkin olla liioittelematta! Mikäli sinun on vaikea löytää sopivaa pituutta solmioosi, sinun kannattaa kokeilla toista solmion solmimistapaa. Windsor on paksuin solmu, joka tekee solmiostasi lyhyemmän ja puoli Windsor puolestaan ohuempi solmu, jolloin solmiosi jää pidemmäksi.

Puvun kanssa käytettävän solmion pituudella ei ole suurta merkitystä, kun takissa on tuplanapitus, sillä tällainen takki tulee aina olla kiinninapitettuna ja tällöin solmion pää ei ole näkyvissä.

Mikä on paras solmiosolmu?

Ennen kuin alat solmimaan solmiota tulee sinun päättää mitä solmua käytät. Tavallisimmat käytössä olevat solmut ovat puoli Windsor tai Windsor sekä Four-in-hand solmu. Näillä solmuilla saat aikaan ammattimaisen vaikutelman. Solmun valintaan vaikuttaa käytettävän solmion materiaali (paksuus), sekä solmion toivottu pituus.

On tärkeää valita oikea solmio oikealle solmulle. Tavallisin virhe on solmio vetäminen aivan liian tiukalle, jolloin se muistuttaa lähinnä mallia “hirttoköysi”. Tämän vuoksi on hyvä muistaa, että leveällä solmiolla ei voi solmia pientä solmua ilman että se näyttäisi siltä kuin olisit ollut aikeissa kuristaa jonkun tällä solmiolla. Kudotut solmiot ovat usein hieman paksumpia ja solmion paksuuteen vaikuttaa myös se, millaista materiaalia välikerroksessa on käytetty. Luonnollisesti solmion pituus on tärkein huomioitava seikka. Oikean pituuden löytämisessä auttaa vain kokeileminen. Solmion takana on usein kangasetiketti, johon solmion kapean pään voi pujottaa siistimmän vaikutelman antamiseksi. Pitkien ihmisten saattaa olla hyvä vaihtaa kangasetiketin paikkaa ylemmäs, jottei heidän tarvitse kompensoida lyhyellä solmiolla saadakseen solmion lyhyen osan ylettämään alas asti. Vetäessäsi solmiota tee siihen pieni vekki, jolloin solmu tulee näyttäämään huomattavasti tyylikkäämmältä.

Solmulle kaikki kunnia, mutta ei tule unohtaa solmion kokonaiskuvan merkitystä. Toisin sanoen solmion pituutta, solmioneulan paikkaa sekä vaatetusta, johon solmio halutaan yhdistää. Ei ole väärin valita kenkänsä samalla tarkkuudella kuin tyttöystävänsä! Eräs huomiotava seikka on myös solmiossa käytetty vuorikangas. Kaunis ja tarkkaan valittu vuorikangas on mukava lisä. Tarkista myös puvun takkisi sisävuori. Muista, että laadun huomaa! älä koskaan tingi lisävarusteista. Yksi ainoa solmio voi muuttaa koko vaatekaappisi sisällön ja olla vaikuttamassa siihen, millaisen vastaanoton sinä muilta saat.

Onko olemassa joitakin hyviä kikkoja, kuika saada aikaan erittäin tyylikäs englantilainen solmu?

Englantilainen solmu on täysin samanlainen kuin Four-in-hand. Aika kapea ja jonkin verran epäsymmetrinen. Usein ollaan sitä mieltä, että Four-in-hand on yksinkertaisempi ja parempi vaihtoehto, sillä se sopii kaiken tyyppisiin paidan kauluksiin sekä solmiokokoihin.

Mikä on oikea paikka solmiopidikkeelle / solmioneulalle?

Tavallinen solmiokoriste on niin kutsuttu solmioneula / solmiopidike. Solmiopidikkeen tulee olla sijoitettuna juuri solmion keskikohtaan. Selvittääksesi mikä on solmion keskikohta tulee sinun toimia seuraavasti:
1. Ota kiinni solmion päästä ja taita se varovasti kohti solmun pohjaa.
2. Aseta solmioneula solmion taitekohtaan.

Solmioneulan todellinen tehtävä on pitää solmion kapea pää paikoillaan, joten tarkista että solmioneula on kiinni sekä solmiossa että paidassa