SOLMION HOITO

Mitä tehdä, kun solmiossa on tahra?

On tärkeää huolehtia solmiosta, jotta sen väri ja muoto säilyvät mahdollisimman pitkään.

Ensimmäiseksi sinun kannattaa kokeilla yksinkertaisinta ja parasta ratkaisua, Tieroom Silk & Clean kosteuspyyhettä. Tämä patentoitu kosteuspyyhe poistaa useimmat tahrat silkistä sekä muista kankaista.

Silk & Clean kosteuspyyhkeen käyttöohje:

1. Ota pyyhe pakkauksesta. älä avaa pyyhettä, vaan anna sen olla taiteltuna.
2. Aloita hankaaminen tahran keskikohdasta siirtyen reunoille.
3. Silitä kosteaa kohtaa kuivaa aluetta kohden kunnes kosteus haihtuu.
Huom! Mikäli tahra on vesipohjainen (esim. kahvi, tee, soija, ketsuppi) tulee sinun ensin käyttää kosteaa pyyhettä saadaksesi pois niin paljon tahrasta kuin mahdollista.

Mikäli sinulla ei ole käytössäsi Tieroomin Silk & Clean kosteuspyyhkeitä, voit kokeilla pienellä määrällä tavallista tahranpoistoainetta solmion takapuolelle. Mikäli siitä ei seuraa värivirheitä voit yrittää poistaa tahran. Helpot tahrat on yksinkertaisinta poistaa kastamalla kangaspala soodaveteen ja painelemalla sitä varovasti tahraan, kunnes se häviää. Vaikeat tahrat poistat höyryttämällä höyrysilitysraudalla. Ole tarkkana, ettei silitysrauta kuitenkaan kosketa solmiota. Höyryttää voit myös pitämällä solmiota kiehuvan veden yläpuolella.

Ripottele rasvatahroille hieman talkkipulveria ja anna rasvan imeytyä kankaasta puuteriin. Kuivaa lopuksi pehmeällä kankaanpalalla.

Irralliset langanpätkät poistetaan parhaiten saksilla eikä vetämällä langasta, sillä tuolloin solmio saattaa huonolla tuurilla purkautua.

Mikäli koet, että solmiosi on perusteellisen pesun tarpeessa, käytä sitä asiantuntevassa kemiallisessa pesulassa. Näin solmion väri ja muoto säilyy.

Vaikka solmioita voikin pestä, ei se ole suositeltavaa, sillä pesu saattaa vähentää solmion kiiltoa. Silkistä tulee vesikosketuksessa ruttuinen ja solmioiden sisus saattaa huopaantua. Emme siis suosittele vesipesua laatusolmiolle.

Kuinka silität solmiosi parhaiten?

Solmio tekee miehen, joten on vaivanarvoista kokeilla muutamaa seikkaa saadaksesi pois mahdollisimman rutut solmiostasi. Yksi kikka on laittaa solmio roikkumaan pesuhuoneeseen, jolloin suihkusta nouseva höyry poistaa mahdolliset vinoutumat. Toinen kikka on rullata solmio tiukasti, esim. käden ympärille, pitämällä kiinni solmion kapeasta päästä. Jätä solmio sen jälkeen rullalle yön yli.

Mikäli mistään edellä mainitusta ei ole apua jää vaihtoehdoksi vain silittäminen. älä koskaan silitä suoraan solmiota vaan käytä puuvillaista kangasta silitysraudan ja solmion välissä. Kun kyseessä on silkki- tai polyesterisolmio käytä erittäin alhaista lämpötilaa silittäessäsi. Villa- ja puuvillasolmiot kestävät hieman korkeampiakin lämpötiloja. Silitä solmio alhaalta ylöspäin ja nurjalta puolelta. Tarvittaessa voit silittää varovasti myös etupuolelta, mutta varo painamasta yhtä kohtaa liian kauan. Laita tämän jälkeen solmio roikkumaan. On tärkeää, ettei solmiossa ole yhtään tahranpoistoainetta silittäessäsi, sillä tuolloin on suuri mahdollisuus, että ne tarttuvat solmioon.

Jotta välttyisit silittämiseltä ja mahdollisuudelta, että solmiosi näin menettäisi loisteensa, muista olla vetämättä solmion solmua liian tiukalle. Solmiolle asetetaan suuret rasitteet solmiota solmiessa sekä erityisesti solmua avatessa. Jos nämä vaiheet tehdään varovasti, lisää se solmion käyttöikää säilyttäen sen oikean muodon. Sen sijaan, että vedät solmion paidasta, tulee sinun kääntää paidan kaulukset ylös ja nostaa solmio pääsi yli. Solmio tulee joka käytön jälkeen avata ja jättää roikkumaan. Käytä mielellään solmiohenkaria, jotta vältyt turhilta rutuilta ja säilytä solmio suojassa auringolta, jotta värit eivät haalistuisi.