SOLMION VALINTA

Kuinka valitset oikean solmion?

Muodista kirjoitetaan loputtomasti mediassa, netissä sekä yksityisten muotibloggaajien sivuilla. Tämä on mielenkiintoinen ilmiö. Muotihan ei nimittäin aina ole synonyymi siistin, hyvännäköisen ja tyylikkään kanssa. Muodin tulee olla hauskaa ja sen tulee toimia inspiraation lähteenä. Ota rennosti, kyllä oikea solmio löytyy!

Alkuun haluamme todeta, että kaikki on mahdollista, kunhan se näyttää hyvältä! Kuka tahansa voi seurata trendejä. Vaatii todellista tyylitajua tehdä jotain uutta ja jännittävää vanhoista klassikoista. Nyt on tietenkin kyse persoonallisesta tyylitajusta. Persoonallinen tyyli on riippumaton ajan trendeistä ja muodista. Myöskään ruumiinrakenteella ei ole merkitystä asiaan. On kyse siitä, että jokainen löytää oman tyylinsä. Tyylin, joka vahvistaa hyviä puoliasi ja auttaa tuomaan esiin juuri sinun persoonallisuuttasi. Kun olet "oikein pukeutunut", tunnet olosi mukavaksi tilanteessa kuin tilanteessa. Miehelle solmio on yksi harvoista mahdollisuuksista koristaa itseään samalla säilyttäen tyylikkyytensä. Loppujen lopuksihan tarkoituksena on tuoda esiin juuri sinun tyylisi!

Värin ja kuvion yhdistäminen ei ole aina helppo tehtävä. Asialle omistautuminen on tärkeää unohtamatta sitä, että muodin tulisi olla hauskaa! On olemassa monia ohjeita ja sääntöjä, joista voi olla hyötyä, mutta valitettavasti ne saattavat myös toisinaan olla luovuuden esteenä.

Solmiota valittaessa on tärkeämpää löytää yhteensopiva kuvio kuin väri. Yksivärinen paita sopii yhteen kuviollisen solmion kanssa ja päinvastoin. Yleisenä ohjeena voidaan sanoa, että useimmat solmiot sopivat yksiväristen paitojen kanssa käytettäviksi.

Muutama yksinkertainen ohje harmonian puolesta:

• Voit yhdistää raidallisen paidan raidallisen solmion kanssa, kunhan raidat eivät ole saman levyiset. Vastaavaa voidaan sanoa myös ruudullisesta paidasta ja solmiosta.

• Huolehdi, että ainakin yksi solmion väreistä sopii yhteen joko puvun, paidan, vyön tai kenkien kanssa.

• Vältä kayttämästä raidallista solmiota yhdessä raidallisen puvun ja paidan kanssa. Kolmen samanlaisen kuvion yhdistäminen on harvoin onnistunut kokonaisuus.

Kuinka parhaiten sovitat yhteen solmiosi kuviollisen puvun kanssa?

Mikäli käytät kuviollisia pukuja ja puvuntakkeja, ovat yksiväriset solmiot varsin käytännöllisiä. Useat suosivat solmioita, joissa on hieman struktuuria. Yksivärisen solmion valinta on helpointa, kun ottaa lähtökohdaksi puvun tai puvuntakin kuvioinnin. Harmaa puku, jossa on hillitty sininen ja punainen ruutukuvio, suosittelemme valitsemaan joko yksivärisen punaisen tai sinisen solmion. Kyseessä on tuolloin varsin yksinkertainen yhdistelmä, mutta ei missään nimessä vähemmän puhutteleva. Jokaisella tulisi olla ainakin kaksi yksiväristä solmiota kaapissaan.

Muutama raidallinen solmio, joita myös rykmenttisolmioiksi kutsutaan, tulisi jokaisella olla. Yksi suosikeista on punainen solmio mustilla raidoillla. Se sopii täydellisesti vaaleansinisen paidan ja liituraitaisen puvun kanssa. Miksei myös bleiserin ja harmaiden housujen kaveriksi.

Muiden kuin raitakuvioisten solmioiden yhdisteleminen muuhun vaatetukseen vaatii jo hieman näppituntumaa. Toisaalta kuitenkin juuri muilla kuvioilla on suurempi mahdollisuus tuoda omaa persoonallisuuttaan esiin. Suurin osa kuvioiduista solmioista sopii upeasti yhteen valkoisen tai mustan paidan sekä tumman puvun kanssa.


Kuinka parhaiten sovitat yhteen solmiosi yksivärisen puvun kanssa?


Sininen puku

Rauhallinen vaikutelman luova mariininsininen puvuntakki sekä ruskeat nahkakengät sallivat huomiota herättävät solmiot ja solmukkeet. Lila on väri, joka on erittäin kiitollinen yhdisteltäväksi. Se sopii hyvin yhteen niin ruskean, harmaan kuin sinisenkin kanssa. Myös sininen solmio sopii aina yhteen sinisen puvun kanssa, mutta sen tulee olla joko vaaleampi tai tummempi kuin itse puku. Hopeanharmaa solmio sinistä vasten on erittäin hyvin yhteensopiva kuten myös elegantit keltaisen, ruskean ja punaisen sävyt. Näiden värien kanssa on kuitenkin tärkeää, että kyseessä on kirkaat ja puhtaat värit.

Vihreä puku

Vihreän puvun kanssa sopii parhaiten ruskea solmio. Keltainen virkistää kokonaisuutta. Punainen saattaa toimia, mutta on oltava tarkkana sävyn kanssa.

Harmaa tai musta puku

Harmaan puvun kanssa voi käyttää melkein kaikkia värejä (tosin ei harmaata). Yhtenä hyvänä vinkkinä on käyttää puhtaita kirkkaita värejä, jottei kokonaisuudesta tulisi ikävä. Puvun ja solmion värisävyissä tulisi myös olla selkeä ero. Vaalea puku vaatii tumman solmion ja päin vastoin.

Ruskea tai beige puku

Ruskea puku vaatii voimakkaat värit, sillä ruskea itsessään on erittäin kylläinen väri. Suosittelemme sinistä, vihreää sekä syvän punaista väriä. Beigen puvun kanssa sopii samat värit kuin ruskean puvun, mutta vaaleamman sävyisinä.

Sävy sävyyn

Koko vaatetuksen yhdistäminen sävy sävyyn ei ole helppo tehtävä ja usein se vie kaiken huomion kasvoista. Tärkeää on vaihdella värin sävyjä sekä valita erilaisia materiaaleja. On kuitenkin täysin mahdollista käyttää lilaa solmiota lilan paidan kanssa, mutta suosituksena voidaan sanoa, että paidassa tulisi tuolloin olla hillitty ruskea kaula-aukko, jotta ei syntyisi vaikutelmaa yhdestä kokonaisuudesta. Tummansininen solmio voisi olla toinen ratkaisu.

Tuleeko hautajaisissa olla musta vai valkoinen solmio?
Kaavan mukaan hautajaiset "tummalla asulla" tarkoittaa miespuolisten lähisukulaisten joukossa, aina sisarusten lapsiin saakka, että käytetään valkoista solmiota sekä paitaa. Muut miesvieraat käyttävät mustaa solmiota.

Valkoinen solmio
Notch Jarmo

Musta solmio
Notch Ozzy

Käytetäänkö valkoista solmiota vain hautajaisissa vai voiko sitä käyttää myös arjessa esimerkiksi valkomustan paidan kanssa?

Mikäli seuraa sääntöjä tiukasti, kuuluu valkoinen solmio vain hautajaisiin. Toisaalta nykyään valkoista solmiota käytetään enenemässä määrin muulloinkin. Etenkin ravintoloissa näkee monien käyttävän valkoista solmiota mustan paidan kanssa tai päin vastoin. Kuitenkin aihe jakaa vielä mielipiteitä. Toisten mielestä se on erittäin siistin näköistä, kun taas toisten mielestä ei, sillä heidän mielestään valkoinen solmio kuuluu vain ja ainoastaan hautajaisissa käytettäväksi. Ehkäpä valkoisen solmion yhdistäminen raidallisen paidan kanssa ei aiheuta niin suurta assosiaatiota hautajaisiin. Ja onhan olemassa monta eri solmiomallia, kuten kapeat ja leveät.