Smokkivyöt

Smokkivyömme ovat kaikki 100 % aitoa silkkiä ja säädettävissä niin, että se sopii useimpien vyötäröjen ympärille. Smokkivyö on leveä nauhavyö, joka asettuu housujen vyötärönauhan yläpuolelle. Sitä käytetään isoissa juhlissa, kuten smokki-illallisissa, tai sulhasen asussa häissä. Mustan smokkivyön lisäksi meillä on tajolla muitakin häihin sopivia värejä. Saatavana myös yhteensopivat rusetit ja taskuliinat.

Lue lisää

Tuotteet 25-48 / 60

Sivu
per sivu

Tuotteet 25-48 / 60

Sivu
per sivu
Vaikka smokkivyön katsotaan yleensä olevan intialaista alkuperää, se juontaa juurensa itse asiassa 1600-luvun Persiaan. Englantilainen sana cummerbund on periytynyt persian ja hindin sanoista kamarband. Brittiläisen rajan armeijan upseerit suosivat smokkivöitä ensimmäisen kerran 1850-luvulla, nähtyään sepoyden (intialaisten siirtomaa-sotilaiden) käyttävän niitä. Sen suosio kasvoi 1900-luvun alussa New Yorkin yläluokkien keskuudessa, kun iltapuvun amerikkalainen versio, smokki, ilmestyi.

Smokkivyön etuna on, että se peittää koko vyötärön ja alapallean, mikä takaa siistimmän, virtaviivaisen ilmeen. Toinen etu on, että se hoikentaa ja voi saada herrasmiehen näyttämään myös pidemmältä.

Smokkivyötä käytetään yleensä liivien vaihtoehtona. Sitä tulisi aina käyttää rusetin kanssa, sillä solmio ulottuu yleensä vyötärölle asti. Sen tulisi olla solmukkeen kanssa samaa, tai samankaltaista kangasta. Ja jos se on laskostettu, pitäisikö laskokset olla ylöspäin vai alaspäin? Vastaus on ylöspäin. Siitä johtuen smokkivöitä kutsutaan toisinaan puhekielessä "murusten kerääjiksi!"