Täydellisen solmiosolmun sitominen voi olla helpommin sanottu kuin tehty, mutta mitä useammin sen teet, sitä nopeammin harjoitus tekee sinusta mestarin. Henkilökohtainen makusi, kyseessä oleva tilaisuus sekä paitavalintasi vaikuttavat siihen millaisen solmiosolmun ja minkä kuosin solmioon valitset. Oikean solmion löydyttyä on aika kiinnittää huomio partaan.

Mr Bear Family parranhoitopaketti

Mr Bear Family parranhoitopaketti

Hoida partasi ja huolehdi solmiostasi

Silkkisolmion pehmeästä ulkonäöstä huolimatta silkki on varsin kestävä materiaali. Materiaalin kestävyyteen vaikuttaa kudontatapa sekä kuosi. Villasolmiot, jotka tavallisesti ovat hieman paksumpia rakenteeltaan, on myös tehty materiaalista joka kestää yhtä ja toista. Sama koskee myös silkistä ja villasta valmistettuja neulesolmioita. Puuvilla voi joissakin tapauksissa olla vielä silkkiäkin kestävämpää. Puuvilla- ja pellavasolmiot ryppyyntyvät helpommin.

Vaikka kaikki solmiomme on tarkkuudella tuotettu, saattaa kankaan tai neuloksen pinta rikkoontua hurjimmissa tapauksissa hoitamattoman tai vasta ajetun parran vuoksi. Nyt tähänkin ongelmaan on ratkaisu!

Lue lisää: löydä itsellesi solmio verkkokaupamme laajasta valikoimasta

Partasaippua

Aloita pesemällä parta miedolla partasaippualla. Mr Bear Family Beard Partasaippua on hellävaraisesti pesevä saippua, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ärtynyttä ihoa. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun pesen partani, mutta ensimmäisen kerran pesun jälkeen iho tuntui varsin rauhalliselta. Saippuan tulehdusta estävät ominaisuudet eivät todellakaan huononna asiaa.

Partaöljy

Pesun jälkeen tehtyä parran öljyämistä Mr Bear Family Beard Brew partaöljyllä arvostaa sekä solmio että solmuke (ja varmuudella myös puoliso). Pienikin määrä partaöljyä pehmentää niin ihoa kuin partaa.

Mr Bear Family partaöljy ja partasaippua

Mr Bear Family partaöljy ja partasaippua

Partavaha

Toiseksi viimeinen askel on parran muotoilu. Teille, joiden parta on hieman pidempi, suosittelen todella lämpimästi Mr Bear Family partavahaa. Pitkän parran kanssa partavahan käytöstä on suuri hyöty, mutta myös lyhyen parran kanssa partavaha toimii ikäänkuin pisteenä ii:n päällä. Partavahaa kannattaa ensin hieman pehmentää kämmenten välissä ja sitten vain hierot sen partaasi.

Mr Bear Family partavaha

Partakampa

Lopuksi on hyvä vielä kammata parta. Lopputulos on suunnilleen sama kuin tavallista kampaa käyttämällä, mutta Mr Bear Family partakamman käyttö antaa coolin tunteen. Tällä tavoin parta on hoidettu alusta loppuun tyylillä.

Partakampa

Partakampa

Huolehdi solmioistasi sekä parrastasi

Solmio on kovilla solmua solmittaessa ja etenkin solmua aukoessa, mutta myös osittain käytössä ollessaan. Käytön jälkeen on tärkeää ripustaa solmio henkariin tai solmioripustimelle. Tällä tavoin saat solmiollesi lisää käyttöaikaa. Muista huolehtia myös parrastasi, itsestäsi sekä perheestäsi.