Kasvojen karvoitus, ensisijassa parta, mutta myös tyylikkäät viikset ovat viime aikoina koristaneet miesten kasvoja villisti, mutta tyylikkäästi. Moni on kokenut parrakkuuden olevan nyt todella in. Parran kasvattaminen vaatii aikaa ja suosituksena pidetään jopa kokonaista vuotta. Parran ajaminen puolestaan käy vaikka käden käänteessä ja valitettavan usein ihan liian nopeasti. Kokeilkaamme siis hieman metodisempaa parranajotapaa ja (toivottavasti) pehmeää laskua parrattomiin kasvoihin.

Ennen partavaahtoa

Huolimatta siitä oletko huolehtinut parrastasi vai oletko vain antanut sen villisti kasvaa, saattaa partatrimmerin esiin ottaminen tuntua vastenmieliseltä. Päätöksen tehtyäsi, anna mennä. Jotkut sanovat, että ennen parranajoa kannattaa käydä lämpimässä suihkussa, jotta lämmin vesi pehmentää partakarvoja ja laajentaa ihohuokosia. Hieman kovaääninen Remington-partatrimmeri leikkaa partani noin 1-2 mm pituiseksi.

Usein kuulee myös väittämän, että parranajoissa on eroja, joten ehkä Pre-Shave- öljy on seikka joka osaltaan ehkäisee epämiellyttävää parranajokokemusta. Oma ihoni on parranajolle varsin herkkä, joten otan Nõberu of Sweden Pre-Shave öljyä reippaan pumppauksen ja hieron sen iholleni. Älä pese öljyä pois, vaan anna sen kulkea mukana seuraavaan parranajon vaiheeseen.

Käytä partasutia

Se, että partavaahdon käyttäminen tekee parranajosta hellempää ihollesi, on tuskin mikään uutinen. Toisaalta kuitenkin parranajokokemukseen vaikuttaa myös se, mitä parranajotuotteita käytät. Nõberu of Sweden- partavaahto levitetään ajettavalle alueelle joko käsin tai hieman ylellisemmin partasudilla. Tämä partavaahto tuoksuu paremmalta kuin yksikään suurmarketista aiemmin hankkimani partavaahto. Mielestäni “Sandalwood” tuoksuu juuri sopivassa määrin.

Hyvä kädessä, hellästi kasvojesi iholla

On aika ihastella tuloksia ja päästää mukaan myös tähtipelaaja vaihtoaitiosta. Nõberu of Sweden-partahöylää ei millään muotoa saisi verrata halpoihin kertakäyttöhöyliin, mutta kylläpä vain on tuhat kertaa yksinkertaisempaa päästä eroon partakarvoista tämän höylän avulla. Kertakäyttöhöylät kuuluvat tämän jälkeen menneisyyteen.

Parranajo suurella tunteella ei pääty kasvojen pesuun. Jotta parranajostasi tulee täydellinen, saa ihosi kokeilla vielä rauhoittavaa ja kosteuttavaa After Shave- balsamia. Tässä vaiheessa voin huoletta todeta, että parranajo on ollut miellyttävämpi ja ylellisempi kokemus kuin koskaan aikaisemmin. Sandalwoodin tuoksu on juuri sopiva päätös parranajolle. Jää vain nähtäväksi palaako parta vielä näihin kasvoihin vai viekö parranajo aina voiton!