Kesä voi olla lyhyt, ainakin meidän leveysasteilla, mutta toivottavasti se ehtii antaa vielä paljon aurinkoa ja lämpöä. Kesäkeleillä kannattaa kokeilla vaihtaa puuvillapaita pellavaan, sillä tämä materiaali sopii loistavasti lämpimiin oloihin.

Pellavapaidan hyväksi ominaisuudeksi tiedetään sen viilentävä vaikutus. Yleensä pellavapaidan käyttö nähdään aika vapaana tyylinä, mutta nykyään pellavan tyylikkyys sopii lähes joka tilanteeseen. Pellavapaidan kanssa kannattaa käyttää joko puuvilla- tai pellavasolmiota. Pellavasolmioita on helpompi työstää niiden ollessa pellavan ja silkin yhdistelmää. Tästä syystä mekin käytämme sekoitusta, jossa on 70 prosenttia silkkiä ja 30 prosenttia pellavaa. Tämä on osoittautunut parhaaksi yhdistelmäksi, jolla saamme solmioissa esiin hyvät puolet niin silkistä kuin pellavasta. Pukeudu pellavapaitaan ja hanki itsellesi uusi pellavasolmio tai pellavasolmuke.

Sininen tai vihreä ruskean pellavapaidan kanssa

Ruskea pellavapaita vaatii voimakkaita värejä kaverikseen. Voimme suositella Notch Towny- solmion minimaalisia sinisiä raitoja tai Notch Elwood-solmiota, mikäli pidät enemmän vihreästä. Molemmat solmiot on saatavissa sekä klassisen leveänä että kapeana solmiona.

Notch Towny pellavasolmio, jolla minimaaliset siniset raidat

Notch Elwood pellavasolmio, vihreän sävyjä valkoisella lisällä

Kapeat kiivinvihreät raidat

Upea Notch Yangtao-solmuke (miesten rusetti), kapeine kiivinvihreine raitoineen valkoisella pohjalla, sopii loistavasti ruskean pellavapaidan kanssa yhdistettäväksi, mikäli haluat kokeilla solmuketta solmion sijaan.
 

Notch Yangtao pellavasolmuke