Sametti

Sametti

Tuotteet 1-24 / 59

Sivu
per sivu

Tuotteet 1-24 / 59

Sivu
per sivu

Sametti on pehmeä materiaali, jolla on pitkä historia. Sametin käyttö kuninkaallisissa ja uskonnollisissa puvuissa on edesauttanut materiaalin pitkäaikaisessa suosiossa. Sametin kultakausi sijoittuu italialaiseen renesanssiin ja kaupunkeihin kuten Venetsia, Firenze ja Milano. Sen monimutkainen valmistusprosessi teki sametista ylellisyyden, joka oli tarjolla vain varakkaimmille. Vaikka sametti on tänä päivänä sekä helpompi että edullisempi valmistaa, yhdistyy siihen edelleen ajatus ylellisyydestä, vallasta ja kuninkaallisuudesta varsin voimakkaasti!

Sametti kudotaan ja se on joustamaton. Sitä ei tule sekoittaa veluuriin (tekokuitu), joka neulotaan ja on joustavaa. Sametti sanana tarkoittaa lähinnä rakennetta kuin materiaalia - samettia voidaan kutoa niin silkistä, puuvillasta kuin polyesteristä. Tieroomin sametti on valmistettu puuvillasta, mikä on tavallisin samettityyppi muodin maailmassa. Moni kutsuu puuvillasamttia juurikin "oikeaksi sametiksi".

Tällä aistikkaalla ja upealla materiaalilla on ollut useita suosionhuippuja, viimeisimmät 1970-,1990-, ja 2010-luvuilla. Sametti luo ympärilleen hohtoa ja ylellisyyttä. Yhdistä asukokonaisuuteesi hieman Tieroomin samettia, kun on aika olla muotitietoinen, ja olet valmis mihin tahansa juhlaan!