Shantung-silkkiä

Shantung-silkkiä

Hienointa silkkiä mitä voit löytää

Shantung on silkin ehdoton kuningas. Kahden silkkikalvon yhdistäminen tuottaa kaunista silkkiä, jossa on karhea rakenne ja epäsäännölliset harjanteet. Aitoa luksusta silmälle sekä upea kosketustuntuma. Shantung-silkkiset tuotteemme on valmistettu Comossa, Italiassa.

Lue lisää

Rajaa hakua
Värit
Kuvio

17 tuotetta

per sivu

17 tuotetta

per sivu
Yleinen käsitys on, että silkki on täysin sileää sitä kosketeltaessa. Loppujen lopuksi vertaus "sileä kuin silkki" on hyvin tunnettu ilmaus, joka juontaa juurensa 1900-luvulle. Kaikki silkkilaadut eivät kuitenkaan ole kovin sileitä ja liukkaita. Shantung-silkki, joka tunnetaan myös nimellä silkki Shantung tai ripsimäinen silkki, on karkeampaa tekstiiliä. Siinä on kosketeltaessa kevyesti hankaava tunto.

Shantung-silkkiä valmistettiin ensimmäisen kerran Shandongin maakunnassa, Keltaisenmeren rannikolla, Itä-Kiinassa, josta sen nimi on peräisin. On tiedossa, että tämä erilainen silkki on tuotu Eurooppaan renessanssin aikana. Englannissa se oli erityisen suosittu materiaali juhlapuvuissa sijaishallitsijoiden kaudella 1795–1820. Kiina on edelleen tämän silkin suurin tuottaja ja maasta viejä.

Vaikka sen tuntuma on karhea, kangasasiantuntijat pitävät sitä itse asiassa silkkien kultastandardina. Sen tunnusomaisilla uurretuilla harjanteilla on jopa oma nimensä: slubs, mikä tarkoittaa suomeksi karheaa. Se mielletään yhtenä luonnollisemmista tai "villeimmästä" silkkilajikkeista. Shantung eroaa myös alkuperältään, koska useimmat kiinalaiset silkit ovat perinteisesti peräisin maan eteläosasta. Lisäksi Shandong on alue, jolla on rikas ja muinainen kulttuurinen, sielukas historia. Se lisää omalta osaltaan Shantungin viehätystä.

Shantung on erittäin hengittävä materiaali. Sillä on lievä kosteudensiirtokyky sekä alhainen lämmön pidätyskyky. Tämä tekee siitä erittäin viileän ja helppokäyttöisen kankaan. Se on myös eloisa kangas ja yksi ohuimmista silkeistä. Se taas tarkoittaa, että se laskostuu, laskeutuu tyylikkäästi ja on helposti solmittava.

Se on verraton silkkimateriaali huippuluokan hääpukuihin, laadukkaisiin puseroihin, miesten paitoihin, liiveihin, räätälöityihin housuihin ja iltapukuihin. Todella upea valinta työasun materiaaliksi. Sen vuoksi Tieroom käyttää sitä tietyissä, valikoiduissa solmioissa, ruseteissa ja taskuruuduissa / nenäliinoissa. Ne kaikki valmistetaan kuuluisalla Comon alueella, Pohjois-Italiassa.

Huomionarvoista on, että silkin osuus maailman tekstiilimarkkinoista on alle 1 %, josta Shantung-silkki on vain pieni osa. Silti Shantungilla kankaana on edelleen vankka asema ainutlaatuisen koostumuksensa ansiosta. Se sopii erinomaisesti haute couture -muotiin sekä huippuluokan vaatteisiin ja muotiasusteisiin.

Juuri Shantungin epäsäännöllisyys ja "epätäydellisyys" tekee siitä niin ainutlaatuisen ja kiehtovan kankaan.